'Aardappelpuree met tuinkruiden en truffelolie' (vegetarisch), verz. door Gerben

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 12-04-2019 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels ......

Bereiden

Ik had gister pas laat in de gaten dat de winkels niet open zouden zijn. Dat was op het moment dat ik voor diezelfde winkels stond en alles dicht bleek. Op 1 kleine groenteboer na, die of niet wist dat hij niet open mocht of zich er niet aan stoorde. Mijn plannen voor het avondeten moest ik daarom omgooien, maar daardoor ontstond wel deze leuke versie van aardappelpuree. Ik had net niet genoeg aardappels en dacht dat dat op deze manier te kunnen compenseren: meer smaak voor kwantiteit. Ik kreeg geen klachten. - * ca 500 g kruimige aardappels * 1 klont roomboter, ca 80 ml melk, 1 tl truffelolie * flink veel verse kruiden zoals bladpeterselie, bieslook en salie, peper en zout - Schil de aardappels en kook ze in gezouten water in ca 20 minuten gaar. Doe de klont boter bij de melk en verwarm deze zachtjes. Pureer de aardappels met een stamper, een aardappelzeef of desnoods een mixer (maar nooit een staafmixer, dan krijg je lijm) en voeg beetje bij beetje de warme melk en boter toe tot een smeuïge puree ontstaat. Voeg de fijngesneden kruiden en de truffelolie toe en naar smaak peper en zout. - Lekker met een stukje zalm van de grill en in de oven geroosterde zomerse groente.

Bronvermelding