'Snaffles (beroemde Engelse kok) mousse', verz. door Alidada, voorgerecht, Topper

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 06-02-2020 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 ml consommé .......

Bereiden

Dit voorgerecht is een topper! Het is een recept van een beroemde Engelse kok (Snaffles). Ik heb het recept gekregen van Engelse vrienden en het is echt heel lekker. Ik krijg altijd een geweldig compliment als ik het maak. - 250 g Philadelphia cream cheese (of andere roomkaas). 250 ml consommé (heldere vleesbouillon zelf gemaakt of uit pot/blik). 1 klein teentje knoflook 1 snufje kerrie poeder wat peterselie (garnering) citroen (garnering) eventueel garnalen, maar niet noodzakelijk. 6 blaadjes witte gelatine. dunne casino sneetjes om te roosteren - Voeg gelatine volgens aanwijzingen op het pak toe aan de consommé. - Laat het goed afkoelen. - Doe de cream cheese, uitgeperst teentje knoflook, de kerriepoeder en de reeds gekoelde consommé in de keukenmachine en meng tot alles zacht is. - Vul de soufflébakjes met dit mengsel en zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik (het duurt ongeveer 1 uur voordat het goed is). Je kan dit heel goed in de ochtend al maken(Maak je het een dag van te voren smaakt het zelfs nog lekkerder!). - Als je het gemaakt hebt, proef dan even of je de smaak goed vindt, dan kan je altijd nog wat kerrie en/of kruiden toevoegen. -- Als je garnalen wilt gebruiken strooi die dan over de mousse. Garneer verder met fijngehakte peterselie en/of plakjes citroen en serveer met hete toast.

Bronvermelding