Italiaanse soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 07-08-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g verse pasta,ravioli gevuld met kaas (evt. zelf mak
  • zout
  • 300 g smalle courgette
  • 4 st tomaten
  • 2 st groentebouillontabletten
  • 1 eetlepel groene pesto
  • tabasco of zwarte peper
  • 75 g geraspte parmezaanse kaas

Bereiden

Voorbereiden: kook de pasta in water met zout volgens de bereidingswijze op het pak gaar. Spoel hem met koud water af. Maak de courgettes schoon en snijd ze in plakjes van ca. ¾ cm dik. Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bereiden: breng in een pan 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de courgette toe en kook ze zachtjes 2 minuten. Voeg nu de voorgekookte pasta, de pesto en de reepjes tomaat toe. Breng de soep aan de kook en breng hem op smaak met tabasco of peper. Serveer de soep in kommen en serveer de geraspte kaas er apart bij. Lekker met pizzastengels.

Materialen

pan van ong. 2 liter

Bronvermelding