'Aardappel-ui gratin met camembert', verz. door Ilona

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 16-04-2019 | 383 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g voorgekookte aardappelschijfjes en ......

Bereiden

750 g voorgekookte aardappelschijfjes 4 flinke uien 20 g boter peper en zout nootmuskaat 1 dl melk 2 dl slagroom 1 ei 250 g camembert - Oven voorverwarmen op 200°. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken. Vuurvaste schaal invetten met restant boter en afwisselend laagje aardappelplakjes en laagje uiringen leggen. - Elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat. Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten. Schaal afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 35 minuten bakken. - Camembert in dunne plakken snijden. Schaal uit de oven halen en camembertplakken hierover verdelen. Nog ongeveer 10 à 15 minuten in de oven tot de camembert begint te kleuren. Lekker met sla.

Bronvermelding