Tarta de queso y nata - Zoete roomkaastaart

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Spaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 05-08-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 kopje biscuit of langevingers
  • 6 eetlepels boter
  • 1/4 kopje basterdsuiker
  • 450 gram créme-kaas (waarschijnlijk is monchou het lekkerst
  • 1/2 kopje basterdsuiker
  • 3 eidooiers
  • 1/4 kopje bloem
  • 1 eetlepel citroenschilrasp
  • 1 eetlepel vanillepoeder
  • 1/2 kopje room
  • fruit naar smaak en inzicht

Bereiden

Neem de (verkruimelde) lange vingers, de boter en het kwart kopje basterdsuiker, en maak daar een taartbodem van. Vergeet niet een snufje zout toe te voegen, dat maakt het precies af! Bekleed de springvorm, en bak de bodem 45 minuutjes op 150 graden in de oven. Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Meng in een beslagkom de créme-kaas (monchou lijkt me prima), room en eidooiers met het halve kopje basterdsuiker en het kwart kopje bloem, citroenschil en vanillepoeder. Neem de springvorm ter hand met daarin de taartbodem, doe hier een beetje van het mengsel in en leg daarin het uitverkoren fruit. De rest van het mengsel in de vorm gieten, en wellicht ter decoratie nog wat fruit bodenop (ikzelf vind het niet echt nodig; schoonheid ligt in eenvoud). bak de taart af in 45 minuten in de oven op 150 graden (sommigen vinden dat dit 75 minuten moet, bij een lagere temperatuur; de ervaring leert dat de taart na 45 minuten al erg goed is!). Af laten koelen, en dan is de taart klaar! Bien aproveche!

Materialen

Springvorm, beslagkom en een oven. En misschien een keukenmachine om ingredienten te mixen. Al moet ik het met een lepel doen..

Bronvermelding