Eigen recept van...

Avatar

Kalfsfricandeau met tomaten-ananas saus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 04-08-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram kalfsfricandeau
  • 1/2 tl gemberpoeder (djahé, Conimex
  • 1/2 tl koriander (ketoembar, Conimex)
  • versgemalen peper, zout
  • 40 gram boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 1 blikje ananasstukjes à 227 g
  • 1 eetl maïzena

Bereiden

Wrijf de kalfsfricandeau in met het gemberpoeder, de koriander en peper en zout naar smaak. Verhit de boter in een braadslede en fruit de ui met de knoflook 5 min. Braad de fricandeau in het bakvet rondom bruin. Neem hem uit de braadslede en roer de puree, de inhoud van het blikje ananasstukjes en 2 dl heet water erdoor. Leg de fricandeau weer terug en zet de braadslede in een voorverwarmde oven (200°C). Braad de fricandeau in ± 40 min. net gaar. Schep regelmatig wat van de saus over het vlees. Neem het vlees uit de oven en laat het ± 15 min. onder aluminiumfolie rusten. Bind de saus met de met water losgeroerde maïzena. Lekker met aardappelpuree en roergebakken prei. Dranktip: Wereldwijn Zuid-Afrika, Droog

Bronvermelding