'Mini-loempia's', verz. door Sally

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 30-05-2019 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg en ......

Bereiden

10 plakjes diepvriesbladerdeeg 1 zakje fijngesneden soepgroente 125 g sojascheuten* 1 eetl olie 1 ½ eetl ketjap manis 100 g reepjes kippenham zoetzure saus - Laat de deegplakjes ontdooien. Zet de oven op 200° en leg alvast aluminiumfolie op de bakplaat. Verhit de olie in een wok en bak de groente en de sojascheuten terwijl je goed roert. Een half minuutjes is genoeg! Roer van het vuur af de ketjap en de kippenreepjes erdoor en schep alles in een zeef om uit te lekken en wat af te koelen. - Strooi wat bloem op het aanrecht en leg de deegplakjes erop. Rol ze met de deegrol wat platter en schep op één helft van het deeg telkens 2 eetl kipgroentjes. - Klap de andere deeghelft erover en vouw de rolletjes goed dicht. Druk de randen aan met een vork. Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met een beetje olie. Bak 20 minuten in de oven en smul ervan met wat zoetzure saus of ketchup erbij. - Deze loempiaatjes zijn koud ook erg lekker. Een picknickideetje?

Bronvermelding