Aardappel (gepoft in de magnetron)

Anders, Bijgerecht, 1 personen, Hollands.
Voorbereiding: 1 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 12 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel
  • 2 el zure room
  • 25 gr gerookte zalm, fijngesneden
  • 1 el bieslook, fijngesneden
  • zout en peper

Bereiden

Prik de aardappel in met een vork. Leg hem op een vel keukenpapier in de magnetron en laat hem in 12 minuten op 700 watt gaar worden. Laat hem daarna nog 10 min. verpakt in een theedoek rusten. Snijd de aardappel open, schep de zure room en de zalm erin. Bestrooi met bieslook, zout en peper en serveer direct. Je kunt de zalm ook achterwege laten en de aardappel alleen vullen met zure room en bieslook.

Materialen

Magnetron, keukenpapier, theedoek

Bronvermelding