Wild zwijn medaillons met gepofte appel

Wild, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 06-06-2011 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 wild zwijnkoteletjes of biefstukjes
  • verse peper en zout
  • 2 zoetzure appels
  • 4 el. cranberry's
  • 4 el. basterdsuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 60 gr. boter
  • 100 ml. droge witte wijn

Bereiden

Schil de appels en boor met een appelboor de klokhuizen uit. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi het vlees met peper en zout Roer cranberry's, suiker en kaneel door elkaar. Vul de holtes in de appels met dit mengsel. Leg op elke appel een klein klontje boter. Verpak de appels in aluminiumfolie. Leg de appels 20 minuten in de oven. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de medaillons aan beide zijden snel aan. Temper de hittebron en bak ze 3 minuten per kant afhankelijk van de gewenste gaarheid. Schep de medaillons uit de pan en blus het braadvet af met de witte wijn. Leg de medaillons op de borden en schep er wat jus op. Leg er een appel naast.

Materialen

oven, appelboor, alluminiumfolie, koekenpan

Bronvermelding