Chili con carne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 15-01-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1/2 el oregano
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout
  • 3 dl rode wijn of bier of bouillon
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 2x blik a 400 gram rode kidneybonen
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 bekertje zure room
  • 2 el korianderblad

Bereiden

Verwarm de spekblokjes in een braadpan en bak ze zachtjes knapperig bruin. Schep de spekjes op een bord en bak in het spekvet het gehakt rul. Bak de ui knoflook en rode peper 2-3 min . Voeg het chilipoeder, de oregano komijn en zout toe. Bak alles nog 2-3 min Voeg de tomaatstukjes met vocht en rode wijn of bier/bouillon toe en laat de chili 30 min pruttelen. Schep de bonen door de chili. Laat de chili con carne nog 15020 min pruttelen . Voeg de spekjes toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de geraspte kaas zure room en koriander

Bronvermelding