Pesto aardappeltjes uit de oven

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen
  • 1 ui (of 3 sjalotten)
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 2 el pesto
  • peper
  • zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijdt de aardappelen in stukken (met of zonder schil). Snipper de ui en hak de knoflook (of pers deze er later over uit). Hussel aardappelen, ui en knoflook in een ovenschaal door elkaar. Giet er een scheutje olie over (ongeveer 4 el). Schep de pesto erop en bestrooi met peper en zout. Schep het geheel door elkaar zodat de pesto verdeeld is en alles glimt van de olie. Zet de schaal 30 minuten in de oven. Tussendoor een paar keer husselen zodat alles mooi bruin wordt. Controlleer of de aardappels gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.

Bronvermelding