Dessert: Flensjes met vanillecreme

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 20-01-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr bloem
  • mespunt zout
  • 1 ei
  • 3 dl volle melk
  • 50 gr margarine of boter; gesmolten
  • VOOR DE VANILLECREME
  • 4 eierdooiers
  • 80 gr suiker
  • 1 el bloem
  • 2,5 dl volle melk
  • 1 vanillestokje; opengesneden
  • VOOR DE GARNERING
  • cacaopoeder
  • 50 gr chocoladekrullen
  • lobbig geklopte slagroom

Bereiden

Meng voor de flensjes de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin het ei en de helft van de melk. Vanuit het midden tot een vrij dunne , glad mengsel roeren. Voeg de rest van de melk toe en de gesmolten boter. Meng goed. Bak hiervan 12 kleine flensjes. Voor de vanillecreme de eierdooiers met de suiker in een pan tot een dikke creme kloppen. Bloem en vanillestokje toevoegen en daarna de melk al roerend in delen toevoegen. Breng al roerend het mengsel langzaam en zachtjes aan de kook en laat 10 minuten zachtjes garen tot de saus bindt. Verwijder het vanillestokje en laat de vanillecreme afkoelen. Voor het serveren, de flensjes een voor een dik besmeren met de vanillecreme en bestrooi rijkelijk met de cacaopoeder; vouw de flensjes in vieren. Leg op ieder bord 3 flensjes. Bestrooi nog iets met cacaopoeder en garneer evt. met een toef lobbige slagroom en wat choco-krullen.

Materialen

Bakpan voor de flensjes.

Bronvermelding