Aardappeltatin met rode ui en geitenkaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote vastkokende aardappels in dunne plakken
  • 2 rode uien
  • 65 g zachte geitenkaas
  • 0.5 el suiker
  • peper/zout
  • 1 el olijfolie

Bereiden

Snijd de rode ui in partjes en laat hierbij de wortelbasis in takt. Bak ze in olijfolie zachtjes 2 minuten. Meng de ui door de geitenkaas. Verdeel het mengsel over 2 taartvormpjes bedekt met bakpapier. Bestrooi met de suiker en dek af met de rauwe aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Leg bordjes op de vormpjes en keer de taartjes om. Serveer ze warm. Je kunt ook andere zachte kazen gebruiken zoals Cambozola.

Materialen

bakpapier, taartvormpjes

Bronvermelding