Kerriekip met mango en appel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram kipfiletblokjes
  • 1 ui
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal manis
  • 1 friszure appel
  • 1 blikje mango
  • 1 dl zure room

Bereiden

Verhit de boter in een wok en bak daarin de kipfiletblokjes. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de ui fijn en voeg die bij de kip. Bak ong. 8 minuten mee en schep alles uit de pan. Bak in de achtergebleven boter de kerrie en de bloem ong. een minuut. Voeg er nu al roerende de kippenbouillon bij en roer tot er een gladde gebonden saus ontstaat. Pers er de teen knoflook boven uit en breng op smaak met ketjap en sambal. Laat de mango uitlekken en vang de siroop op. Snijd de appel met schil in blokjes en snijd de mango ook in blokjes. Schep het fruit door de saus en voeg naar smaak wat siroop toe. Roer vlak voor het opdienen de zure room erdoor. De room mag niet meer koken, anders gaat het schiften. Serveer er gekookte rijst en een groene salade of sperzieboontjes bij.

Bronvermelding