Champignons in room-wijnsaus

Anders, Voorgerecht, 2 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-02-2009 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 doosje fijne champignons (250 gr)
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 bekertje creme fraiche (150 gr)
  • 1/2 zakje gemalen oude kaas
  • (versgemalen) peper

Bereiden

Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. Champignons schoonvegen met keukekpapier, grote champignons halveren. In koekenpan boter verhitten. Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en boven pan uitpersen. Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken. Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken. Creme fraiche en gemalen kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 a 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.

Materialen

2 lage ovenvaste schaaltjes keukenpapier

Bronvermelding