Menu
Koude pastasalade met zalm, asperge en surimi
Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 40 minuten,
Laatst aangepast: 06-07-2005 | 8 keer bewaard
Ingrediënten
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 200 ml droge witte wijn
- 1 tablet kippenbouillon
- 500 g groene asperges
- 200 g penne
- 1 geperste citroen
- 2 el olijfolie
- 15 g verse dille, fijngesneden
- 2 à 3 takjes peterselie, fijngesneden
- 100 g surimi, in schuine plakken
- 300 g gerookte zalm, in stukken
Bereiden
Ui, wijn en bouillontablet aan de kook brengen en op hoog vuur in 15 min. tot helft laten inkoken. Zeven en laten afkoelen.
Asperges in stukken van 5 cm snijden en 5-7 min. koken. Uit pan scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Pasta beetgaar koken, in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Citroensap, olie, helft dille en helft peterselie door wijnmengsel roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Pasta met asperges, surimi, zalm en wijnsaus omscheppen.
Salade over 4 borden verdelen en met rest van dille en peterselie bestrooien.
Materialen
zeef steelpan pan
Bronvermelding
Bron onbekend