Menu
'Russische Haringsalade', van Anne
Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Laatst aangepast: 04-02-2020 | 4 keer bewaard
Ingrediënten
- 750 g gekookte bietjes en .......
Bereiden
750 g gekookte bietjes
1 grote ui
1 grote goudrenet
1 pot of emmertje zure haring (ca 600 g)
1 klein bosje peterselie
2 bekertjes zure room
vers gemalen zwarte peper
-
Laat de zure haring in een vergiet uitlekken en verwijder de zure uiringen die er tussen zitten. Die worden niet gebruikt. Snipper de ui, pel de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
-
Trek de haringen in de lengte in tweeën en snijd ze in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
-
Schep ui, appel, haring, biet, peterselie, vers gemalen peper en de zure room door elkaar.
-
Ook lekker door deze haringsla: twee eetl geraspte mierikswortel, bij de groenteman ook in een potje verkrijgbaar. De peterselie kan voor weer een andere variatie vervangen worden door dille. Er bestaan tegenwoordig kleine doosjes diepvries-dille, die voor dit gerecht goed bruikbaar is.
Bronvermelding
Anne Scheepmaker