Nasi goreng zonder conimex knorr ed

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 15-01-2008 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 middelgrote uien
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 mesp trassie ( optioneel)
  • 2 tl laos (=galangewortel)
  • 2 tl ketoembar(=korianderwortel)
  • 1/2 tl djinten( =komijnpoeder)
  • 250 gram varkensvlees (of kip)
  • 1 prei
  • 150 gram witte kool in reepjes
  • 150 gram ham in blokjes
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • ketjap naar smaak

Bereiden

kook de rijst gaar of haal uit de diepvries rijst die je een keer over had en ingevroren hebt in een diepvrieszak. Verhit de olie in een grote pan/wok met dikke bodem en fruit hierin de uien knoflook en sambal tot de uien glazig zijn. Voeg trassi ketoembar laos en djinten toe en fruit dit alles even mee. Voeg het varkensvlees in blikjes toe en bak rondom. Roer de prei in dunne ringen gesneden en de witte kool erdoor en smoor in 10 minuten. Roer de ham erdoor. Schep in gedeelten de gekookte en afgekoelde rijst erdoor en laat het geheel onder voordurend roeren bakken. Klop intussen de eieren met de melk, zout en peper en bak er dunne omelet van. Snijd de omelet in reepjes Breng de nasi op smaak met sambal en ketjap. Leg de reepjes omelet op de nasi en zet de pan op tafel. Lekker erbij komkommer atjar sate kroepoek en seroendeng

Bronvermelding