Avocadocrème met gerookte zalmblokjes en rivierkreeftjes

Anders, Voorgerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 06-11-2007 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen, geperst
  • 2-3 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 1 100 g rivierkreeftjes
  • 1 100 g gerookte zalmblokjes
  • 16 sprietjes bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Avocado's schillen, pit verwijderen en vruchtvlees besprenkelen met wat limoensap. Met staafmixer of in keukenmachine avocado met yoghurtmayonaise tot gladde massa pureren. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel extra limoensap. Rivierkreeftjes grof hakken en in kom mengen met zalmblokjes, bieslook, rest van limoensap en peper naar smaak. Avocadocrème over acht kleine glaasjes verdelen. Zalmmengsel erop scheppen en theelepel bij elk glas geven. Lekker met driehoekjes geroosterd brood of met melbatoast.

Materialen

Staafmixer of keukenmachine

Bronvermelding