Buffet: Finger sandwiches

Brood/sandwiches, Buffet, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2010 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 (casino)brood wit
  • 1/2 casinobrood bruin

Bereiden

Gezouten roomboter 1 komkommer, geschild en in lengte gehalveerd 4 hardgekookte eieren, fijngeprakt 2 ons gerookte zalm, in dunne plakken 1 ons gerookte ham, in dunne plakken 1 klein blik tonijnrilette, geprakt. 1/2 granny smith-appel 1 sjalotje in dunne ringen gesneden Engelse mosterd 4 eetl Mayonaise, vermengd met 1 eelt yoghurt Enkele eetlepels fijngehakte peterselie 1 bosje waterkers ................................................. Voor visbeleg bruinbrood gebruiken. Voor de andere sandwiches witbrood. Besmeer het brood met echte boter. Schil de komkommer, halveer in de lengte en snij in dunne plakjes. Plet de hardgekookte eieren fijn met een vork en meng met wat yoghurt-mayonaise en fijngehakte peterselie. Prak de tonijn en voeg wat yoghurt-mayo toe, met wat peper en zout naar smaak. Beleg de bruine boterhammen met gerookte zalm, eimengsel en plukje waterkers. Beleg verder bruine boterhammen met de tonijn, leg er wat sjalotringetjes en dunne plakjes appel op. Beleg de beboterde witte boterhammen met komkommer, gerookte ham en Engelse mosterd. ............................................................ Snij de korsten van het brood en snij de sandwiches diagonaal doormidden zodat driehoekjes ontstaan.

Bronvermelding