Menu
Cajun Kipschotel à la Marianne
Ingrediënten
- 500 g aardappelen (geen kruimige) en .......
Bereiden
500 g aardappelen (geen kruimige)
75 g gerookt spek in reepjes
1 eetl olijfolie
250 g kip (of kalkoen)filet
2 eetl Cajun-mix van Silvo
1 ui
1 rode (of andere kleur) paprika
½ vers Spaans pepertje
½ bakje champignons
1 blikje gepelde tomaten
1 pakje tomato frito van Heinz
peper (uit de molen)
peterselie of bieslook
-
Kook de aardappels (met zout) gaar en laat ze afkoelen. Snijd ze in grove stukken. Snijd de kipfilet in blokjes, de ui grof, de paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Snijd het pepertje overlangs open en haal de zaadlijst eruit en snijd het in flinterdunne ringetjes.
-
Bak de reepjes spek uit (zonder olie) en haal ze uit de pan. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan het spekvet en bak hierin de blokjes kipfilet (minuut of acht). Doe de Cajun-mix erbij, maar voeg géén zout toe. Doe dan de gesneden ui er bij en bak even mee. Daarna de gesneden paprika en het pepertje. Bak dit nog even en voeg dan de grof gesneden aardappels erbij en de champignons.
-
Gooi de inhoud van het blik gepelde tomaten erin en de tomato frito. Strooi er wat zwarte peper over en laat dit een tijdje stoven. Voor het serveren bestrooien met peterselie of bieslook.
-
I.p.v. champignons kunt je ook voorgekookte sperziebonen of diepvriesdoperwten toevoegen.
Met dank aan M. van der Klugt