'Grissini', Knapperige Stengels, Brooddeeg, van Annette

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 15-03-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g roggemeel en ......

Bereiden

200 g roggemeel 500 g tarwebloem 1 1/2 tl zout 50 g gist krap 2 dl lauw water 1 1/2 tl suiker 6 eetl olijfolie om te bestrijken: melk om in te vetten: boter - Vermeng de bloem met het zout in een mengkom. Maak in het midden een kuiltje, verkruimel de gist erin. Roer het water, de suiker en een beetje bloem door de gist. Laat dit afgedekt 20 minuten bij kamertemperatuur rijzen. Kneed hiervan een glad deeg met alle bloem en de olijfolie. Het deeg moet van de rand van de schaal loslaten. Laat het gistdeeg afgedekt 30 minuten rijzen. - Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak 2 cm dik uit, snijd 10 cm lange repen uit de deeglap. Rol de repen uit tot 20 à 25 cm lange stengels. Vet de bakplaat in, verwarm de oven voor tot 220 graden. - Leg de grissini op de bakplaat, laat ze afgedekt 10 minuten rijzen en bestrijk ze met melk. Bak de stengels op de middelste richel van de oven in 15 minuten goudbruin. - Als de grissini uit de oven komen, mogen ze doorbakken, maar niet te donker zijn. Handgemaakte grissini smaken veel beter dan de voorverpakte broodstengels uit de fabriek! - Deze Italiaanse broodspecialiteit, die je als kleine snack met flinterdunne schijfjes parmaham omwikkelt, kun je bij de borrel serveren. - Grissini kan voor het bakken ook met sesamzaadjes, maanzaadjes, grof zout of komijnzaad bestrooid worden.

Bronvermelding