Roergebakken Ossenhaas met peulen

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 10-04-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram verse peulen
  • 6 sjalotten
  • 375 gram ossenhaas
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels thaise chilisaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiden

Blancheer peultjes in kokend water, spoel ze af onder de koude kraan en zet ze apart. Snijd de ossenhaas in zeer dunne plakjes en houd ze apart. Verhit de helft van de olie in een wok of koekenpan, voeg de knoflook en vlees toe en roerbak op hoog vuur tot het vlees lichtbruin is. Neem het vlees uit de pan en zet het apart. Doe de rest van de olie in de wok en voeg de bleekselderij en sjalotjes toe. Roerbak 2 minuten. Roerbak de chilisaus, de vissaus en de peultjes erdoor. Serveer met rijst of mie. Lekker met een frisse salade.

Bronvermelding