'Bakbananen Buikpijnsoep', verz. door Freek, een opkikker, uit Residence à la Carte, een populair middel tegen maagkwalen

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 06-04-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 groene bakbananen en ......

Bereiden

2 eetl olijfolie 1 wortel, gesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 groene bakbananen, gepeld in blokjes 1 laurierblad 1 bosje verse koriander, gesneden 1 kleine ui, gesneden 2 stengels bleekselderie, gesneden 1,25 l kippenbouillon 1 tl komijnpoeder zout en peper - Verwarm de olijfolie. Fruit de ui, wortel, bleekselderie en knoflook op een matige vlam tot ze zacht zijn, maar niet bruin, 3 à 4 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de bakbananen, kruiden en de helft van de koriander erbij. - Laat sudderen tot de bakbanaan zacht is, ongeveer 40 minuten. Verwijder laurierblad en pureer de helft van de soep. Voeg toe aan het ongepureerde deel. Breng op smaak met meer komijn, zout en peper en garneer met verse koriander. - *Een populair middel tegen maagkwalen in het Caraïbisch gebied.

Bronvermelding