Broodschotel van Oma Aag

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-10-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0,5 liter melk
  • 250 gr oud brood
  • 150 gr rozijnen
  • 50 gr boter
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 75 gr suiker
  • paneermeel of beschuit

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de korst van het brood. Was de rozijnen. Klop het ei los. Schil de appel en snij in stukjes. Doe de melk in een pan en maak die warm. Brokkel het brood in de warme melk, doe de gewassen rozijnen erbij en de suiker. Roer goed door. Hoeft niet te koken. Haal de pan van het vuur en doe al roerend het geklopte ei erdoor. Dan de stukjes appel. Roer alles goed door elkaar. Vet een ovenschotel in. Doe onderin beschuitkruimels of pannermeel, en doe de hele massa erin. Bovenop ook weer paneer of beschuitkruimels en stukjes boter. Zet de schotel 45 minuten in de voorverwarmde oven. Moet door en door warm worden met een korstje erop.

Bronvermelding