Menu
Rijst met garnalen en kerrie
Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 5 minuten,
Laatst aangepast: 17-06-2005 | 1 keer bewaard
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1/2 liter bouillon
- 250 g rijst
- 30 g boter
- 1 koffielepel kerrie
- 150 g gepelde garnalen
- 3 el room
- 1 scheutje citroensap
- peper
- geschaafde amandelen
Bereiden
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
Kook de rijst gaar in de bouillon.
Snipper intussen de ui en bak die in de boter. Doe de kerrie erbij en laat die even meebakken. Voeg een scheutje hete bouillon toe en laat 10 min. sudderen. Doe er dan de garnalen, room, citroensap en peper bij.
Pel de afgekoelde eieren en prak ze fijn. Meng ze in een serveerschaal met de rijst en de geschaafde amandelen. Giet de saus over de rijst.
Materialen
Ruime serveerschaal
Bronvermelding
Bron onbekend