Rijst met garnalen en kerrie

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 17-06-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1/2 liter bouillon
  • 250 g rijst
  • 30 g boter
  • 1 koffielepel kerrie
  • 150 g gepelde garnalen
  • 3 el room
  • 1 scheutje citroensap
  • peper
  • geschaafde amandelen

Bereiden

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Kook de rijst gaar in de bouillon. Snipper intussen de ui en bak die in de boter. Doe de kerrie erbij en laat die even meebakken. Voeg een scheutje hete bouillon toe en laat 10 min. sudderen. Doe er dan de garnalen, room, citroensap en peper bij. Pel de afgekoelde eieren en prak ze fijn. Meng ze in een serveerschaal met de rijst en de geschaafde amandelen. Giet de saus over de rijst.

Materialen

Ruime serveerschaal

Bronvermelding