Camemberttaart met broccoli en cashewnoten

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 31-12-2018 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eetl olie
  • 225 gram magere kwark
  • 225 gram bloem
  • zout
  • 2 eetl bloem
  • 1 eetl paneermeel
  • 300 gram broccoli
  • 2 eieren
  • peper
  • 4 eetl slagroom
  • 10 sprietjes bieslook
  • 100 gram gezouten cashewnoten
  • 250 gram camembert

Bereiden

Taartvorm met 1 eetl olie invetten. In kom kwark losroeren met rest van olie. Bloem en halve theel zout erboven zeven en erdoor roeren met koele handen, snel tot soepel deeg kneden. Aanrecht en roller bestrooien met bloem. Met deegroller deeg uitrollen tot ronde lap van ca halve cm dikte. Taartvorm hiermee bekleden. Deeg goed in taartvorm uitdrukken. Bodem bestrooien met paneermeel. Tot gebruik in koelkast zetten. Broccoli wassen en schoonmaken. Stonken van roosjes snijden. Stronken in plakjes snijden. Roosjes in kleine roosjes verdelen. In een pan met weinig water aan de kook brengen. Broccoli ca 5 minuten koken. Onder koud stromend water afspoelen en in vergiet laten uitlekken. In een kommetje de eieren losklopen met zout, peper en slagroom. Bieslook erboven fijnknipen en erdoor roeren. Cashewnoten grof hakken. Camembert in kleine stukjes snijden. Oven voorverwarmen op 200 graden. Broccoliroosjes op taartbodem rangschikken. Stukjes camembert erover verdelen. Cashewnoten erover strooien. Slagroommengsel erover schenken. Op rooster onder het midden van de oven taart in ca 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart uit oven nemen en ca 10 minuten laten staan. Voorzichtig vorm verwijderen en direct serveren.

Materialen

taart of springvorm rond 26 deegroller

Bronvermelding