'Carpaccio van de zee', van Roy

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 06-03-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g verse visfilet en ........

Bereiden

400 g verse visfilet van magere vissen (zeebaars, heek, kabeljauw, dorade...*) 2 citroenen 2 rijpe tomaten 2 uien, in ringen gesneden Italiaanse viskruiden (of gewone viskruiden) zout en versgemalen peper - De vis in plakjes van 1 cm snijden, eventueel de vis invriezen en in bevroren toestand in fijne plakjes snijden. Maak een mengsel van het sap van de citroenen, zout, peper en de kruiden. Meng dit met de olijfolie en laat deze marinade minimaal een uur staan. - Schik de vissen netjes in het midden van een mooie schaal, de tomaten, gekruid met peper en zout, erom heen. Besprenkel de marinade erover. Met de uiringen en de kruiden garneren.

Bronvermelding