Schots fruitbrood (rozijnencake)

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 16-06-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr. rozijnen
  • 125 gr. roomboter
  • 150 gr. suiker
  • 325 gr. bloem
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder

Bereiden

* Bakvorm invetten en met bloem bestrooien. * In kom met heet water rozijnen ca. 5 minuten laten wellen. * Intussen in een kleine pan 250ml. water en boter aan de kook brengen. * Rozijnen afgieten en toevoegen aan kokende water-boter mengsel. Dit moet ca. 5 minuten koken. * Intussen in een kom suiker en eieren en vanillesuiker met mixer in 5 minuten schuimig kloppen. * Bloem en bakpoeder erboven zeefen en erdoor scheppen. * Rozijnen-boter-mengsel erdoor scheppen. * Deeg in bakvorm doen en 60 minuten bakken op ca. 150 graden. * Evt. nog op kleur brengen ca. 5 minuten op 200 graden. * De cake is klaar als het erin gestoken satestokje / breinaald er schoon uitkomt.

Materialen

Tulband of cakeblik (Ongeveer 1,5 liter inhoud!) Mixer & mengkom Litermaat Keukenweegschaal Zeef

Bronvermelding