Tonijnsalade met bonen, paprika en feta

Salades, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 07-01-2008 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pot sperziebonen
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 grote tomaat
  • 1 puntpaprika
  • fetakaasblokjes
  • 1 zakje pijnboompitten

Bereiden

In vergiet sperziebonen goed laten uitlekken. ondertussen pijnboompitten in droge koekenpan roosteren. In schaal sperziebonen doen. Tonijn met olie erop leggen. Tomaat en paprika in stukken snijden en met fetakaas toevoegen. Alles goed mengen en met zout en flink peper op smaak brengen. Tenminste 15 minuten laten intrekken. Voor serveren even omhusselen. Pijnboompitten erover strooien. Lekker met gebakken aardappels. Op een bedje rucolasla smaakt ook prima. Evt. een fjingesneden ui erdoor is ook lekker. Eet smakelijk!

Materialen

zeef, saladeschaal

Bronvermelding