Albondigas con ajo y tomate (gehaktballetjes met knoflook en tomaat)

Anders, Hapje, 8 personen, Spaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 248 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram lams- of rundergehakt
  • 4 beschuiten
  • 4 eetlepels gekruid paneermeel
  • 1 theelepel zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 1 eetlepel bloem met zout en peper erdoor
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 blik pomodoretomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 cc droge rode wijn
  • 150 cc kippenbouillon
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote fijngehakte ui

Bereiden

Maak in een kom het gehakt aan met de beschuiten, het paneermeel, zout en peper. Voeg de helft van de uitgeperste knoflook, de nootmuskaat en het ei toe. Maak balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede en wentel ze door het bloemmengsel. Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui en de paprika zachtjes tot ze zacht zijn. Doe de gehaktballetjes erbij en braad ze rondom aan. Doe de rest van de knoflook, de tomaten, tomatenpuree, de wijn en de bouillon erbij. Laat de balletjes afgedekt 30 minuten zachtjes gaarsudderen. Strooi er zout, peper en peterselie bij. Voeg wat suiker toe als de saus wat te zuur is. De gehaktballetjes kunnen van tevoren gemaakt worden en vlak voor het serveren opgewarmd worden in pan of in een schaal in de magnetron. Strooi er daarna nog wat verse peterselie over.

Materialen

kom, hapjespan met deksel

Bronvermelding