Oosterse pannenkoeken

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • bloem

Bereiden

Benodigdheden: Voor het beslag: - 200 gram bloem - 2 eieren - 4 dl. melk - ½ theel. zout - 1 theel. sambal oelek - 50 gram pindakaas - vloeibare margarine Voor de vulling: - 250 gram broccoli - 250 gram kipfilet - ½ eetl. kerriepoeder - 1 grote ui - 1 rode paprika - 1 rode peper - 200 gram perzik - 100 gram taugé - (2 eetl. geraspte kokos) Bereiding: Klop een beslag van het bloem, de melk, eieren en zout en roer de sambal en pindakaas erdoor. Laat dit mengsel een half uur rusten. Kook ondertussen de broccoli beetgaar. Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in de vloeibare margarine kort aan. Roer de kerrie erdoor. Snipper de ui, snijd het vruchtvlees van de paprika in reepjes en dat van de rode peper in ringetjes en bak alles ongeveer 3 minuten. Voeg van het vuur af de broccoli, kip, perziken en taugé toe. Bak voor iedereen een pannenkoek, schep een kwart deel van de vulling op de pannenkoek, klap hem dubbel en bestrooi eventueel met een beetje kokos. Meteen serveren. Lekker met zoete chilisaus.

Bronvermelding