Basisrecept voor 8 pannenkoeken

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 03-09-2007 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram tarwebloem
  • 1 mespunt zout
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 1 el suiker (eventueel voor zoete pannenkoeken)
  • 50 gram boter

Bereiden

Roer de bloem met een mespunt zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren er boven. Voeg 2 dl. melk toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit een klontje boter in een pan met anti baklaag en schep met een soep opschep lepel het beslag in de pan en laat het beslag alle kanten uitvloeien,door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water.

Materialen

koekepan mengkom (staaf)mixer soeplepel

Bronvermelding