Rundvlees met oestersaus (Nau phat nam manhoy)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 10-09-2007 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram rosbief
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels donker sojasaus
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 gedroogde tongu-paddenstoelen
  • 300 gram oesterzwammen
  • 2 bosuitjes
  • 1 verse rode chilipeper
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 cm gemberwortel
  • 3 eetlepel vis saus (nam pla)
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels rijstwijn
  • 3 eetlepels plantaardig olie
  • 5 eetlepels oestersaus

Bereiden

Dep het vlees droog en verwijder zonodig de zenen. Snijd het vlees in blokjes Wrijf ze in met bloem, gemalen peper en sojasus, en laat ze afgedekt circa een uur marineren in de koelkaST. Was ondertussen de tongku paddenstoelen en week ze circa 20 minuten in warm water. Veeg ded oesterzwammen schoon. Snijd ze in grotten stukken. Maak de bosuitjes schoon , snijd ze in de lengte door en dan in stukken van 3 cm . Was de chilipeper en verwijder het steeltje. Snijd hem in lengte doormidden en dan in reepjes . Was daarna je handen goed. Schil de gember wortel en pel de teenjes knoflook Hak beide fijn. Knijp het vocht uit de geweekte paddenstoelen en snijd ze in vieren. Verhit olie in de kopekenpan of wok, Roerbak hierin de blokjes vlees met gember en knoflook circa 5 minuten op een hoog vuur. Draai het vuur lager. Voeg de paddenstoelen, bosuitjes , oestersaus, vissaus en suiker toe en bak alles nog circa 2 minuten boven matig vuur. Roer er de rijstwijn door en garneer het gerecht met de reepjes peper.

Materialen

wok of koekenpan

Bronvermelding