Macaroni met zalm, garnalen en room

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 04-06-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0,5 rood pepertje
  • 0,5 citroen
  • 1 takje peterselie
  • 125 gr zalmfilet
  • 175 gr (eier)macaroni
  • 125 gr mascarpone
  • 75 gr gerookte zalmsnippers
  • 75 gr garnalen
  • versgemalen zeezout en zwarte peper

Bereiden

Breng in een waterkoker 1,5 ltr water aan de kook. Snipper het vruchtvlees van het pepertje zeer fijn. Rasp de schil van de schoongeboende citroen af. Snij het peterseliegroen fijn. Snij de zalmfilet in kleine stukjes. Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de macaroni in een vergiet en laat kort uitlekken. Schep de macaroni terug in de pan en voeg de mascarpone, pepersnippers, citroenschil, peterselie, zalmstukjes, gerookte zalmsnippers en garnalen toe. Verwarm het geheel al omscheppend, zodat de mascarpone smelt en de zalmstukjes net gaar worden, ze mogen nog een beetje glazig zijn. Verdeel de macaroni over twee diepe borden en maal er naar smaak wat zout en peper over. Wie van dit gerecht een maaltijd wil maken kan bijvoorbeeld diepvriesdoperwtjes of spinazie toevoegen. Dat smaakt allebei heerlijk bij de room en de vis.

Bronvermelding