Indische hutspot met tartaarballetjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-06-2005 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 750 gr aardappels
  • 1 kilo panklare hutspotgroente
  • 2 kippenbouillontablette
  • 1 zakje boemboe nasi goreng
  • 1 el boter of margarine
  • zout, peper
  • aluminiumfolie
  • seroendeng

Bereiden

In kom tartaar doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ketjap en sambal toevoegen. Goed door elkaar mengen. Van tartaar 24 kleine balletjes vormen. Tot gebruik in koelkast zetten. Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden. Tot gebruik onder water bewaren. Schaal voorverwarmen. In pan doen: hutspotgroente, aardappels, bouillontabletten en water. Aan de kook brengen en ca. 25 min. laten koken. Intussen boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking laten weken. In koekenpan boter verhitten. Tartaarballetjes op matig hoog vuur in ca. 4 min. rondom bruin bakken. Uit pan scheppen op bord, afdekken met aluminiumfolie. Door bakvet geweekte boemboe roeren, 3 min. zachtjes bakken. Aardappel-groentemengsel afgieten en goed door elkaar stampen. Boemboe erdoor roeren. Nog ca. 2 min. al roerend door en door warm laten worden. In warme schaal scheppen. Tartaarballetjes erop leggen. Serveren met seroendeng.

Bronvermelding