Boeuf Bourguignon

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2007 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr runderbraadlappen
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 4 sjalotjes
  • 20 zilveruitjes
  • 250 gr champignons
  • 75 gr boter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl runderbouillon(fond)
  • tijm, mespuntje
  • 1 laurierblad
  • fijngehakte peterselie
  • peper & zout

Bereiden

Snijd de braadlappen in dobbelstenen en snipper de sjalotjes. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de spekblokjes. Neem het spek eruit. Zet het vuur hoog en bak het vlees aan alle kanten bruin. Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe. Bak de sjalotjes en zilveruitjes mee. Roer dan de tomatenpuree door het vlees en dan de bloem. Laat 1 min zachtjes bakken. Giet wijn en fond erbij. Breng op smaak met zout en peper, tijm en laurierblad. Voeg de spekjes toe. Laat de boeuf bourguignon 2 a 3 uur stoven met de deksel op de pan. Bak de champignons in boter en doe ze de laatste 10 min bij het vlees. Bind de saus evt met maizena. Serveertip: strooi peterselie over het gerecht.

Bronvermelding