Basisrecept pastadeeg

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2007 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr harde bloem, gezeefd
  • snufje zeezout, fijn
  • 3 st eieren, medium
  • 1 el olijfolie, extra vergine

Bereiden

300 gr = ca 4 personen. Meng de bloem en het zout en maak een bergje. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren hierin. Klop met een vork de eieren los. Voeg de helft van de olie toe. Meng geleidelijk het ei met de bloem. Voeg evt. olie toe als het deeg te droog is. Kneed met de hand tot een stevig deeg dat vochtig is maar niet plakkerig. Het deeg doorkneden tot het elastisch is. Wikkel het in plastic folie en laat het 20 min. rusten voor het verder te bewerken. NB; het mengen/kneden kan uiteraard ook in een machine. Het deeg door de pasta-wals halen op de breedste stand. Vouw de pasta lap dubbel en herhaal deze handeling 6-8 maal tot er een soepel, elastisch deeg ontstaat. Haal het dan weer enkele malen door de wals, op een steeds dunnere stand. Laat deze lap iets indrogen en snij deze vervolgens in de gewenste vorm. Bestrooi iets met bloem. Kook de pasta kort, 'al dente'. Giet de pasta af en bewaar evt. iets van het kookvocht. Spoel de pasta nooit af!!!! Maar voorkom het plakken door de pasta te mengen met iets saus of olijfolie.

Materialen

Pastamachine

Bronvermelding