Sweet en Sour tofu met ananas en peper (recept van Conimex)

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje Tofu basis
  • 400 gr roerbak groentepakket met rode peper
  • 1 blikje ananasstukjes 200 gr
  • 5 el conimex woksaus Sweet en Sour
  • 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie
  • 0,5 pak Conimex mihoen

Bereiden

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Giet het vocht van de tofu, laat het uitlekken en dep zoveel mogelijk vocht op met keukenpapier. Snijd de tofu in kleine blokjes. Halveer de rode peper (uit het groentepakket) verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tofublokjes en de peperreepjes ca. 3 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak deze ca. 4 minuten mee. Voeg dan de mihoen, de ananasstukjes met het sap en de woksuas naar smaak (ca. 5 eetlepels) toe en warm alles goed door. Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Bronvermelding