Menu
Pittige Indische rundvleesstoofpot
Ingrediënten
- 750 gram riblappen
- 750 gram uien
- zout, peper
- 3 kruidnagelen
- 1 laurierblad
- 2 rode Spaanse pepers
- 1/2 dl ketjap manis
- 4 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel koriander
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 vleesbouillontablet
Bereiden
Snij het vlees in flinke dobbelstenen. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Bereidingswijze: Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin. Voeg de Spaanse peper en de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles ± 2 1/2 à 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar!