Aardappelsalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 25-05-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappeltjes vastkokend
  • 2 el azijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1 komkommer
  • zout
  • 1 hand verse kruiden
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 el mosterd
  • 2 augerken optioneel
  • 1 el walnoten optioneel
  • 1 ons gebakken kip of spekjes

Bereiden

Schil de aardappeltjes en snijd ze in blokjes. Schil de komkommer en snijd ook in blokjes. Kook de aardappeltjes in ruim water met een bouillonblokje en 2 el azijn gedurende 5 a 10 minuten , ze moeten net gaar zijn. Laat uitlekken in vergiet of zeef. De komkommer met zout bestrooien en half uurtje laten uitlekken. Maak dan de saus. Doe de creme fraiche in een kommetje met 1 el mosterd zout peper half theelepeltje suiker en een el olijfolie . Hak de verse kruiden. Als de aardappeltjes lauwwarm zijn de saus en verse kruiden mengen door de aardappels en voeg de komkommer toe nadat het gedept is met wat keukenpapier zodat het niet zoveel vocht meer loslaat. Voeg optioneel de gebakken spekjes of kip toe salami mag ook , de walnoten en de augurken

Bronvermelding