'Kip in het pannetje', van Johanna

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-02-2020 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet (stukjes) en ......

Bereiden

500 g kipfilet (stukjes) *(of 4 flinke kipdelen) 250 g mager rookspek in dobbelsteentjes 16 kleine sjalotjes of anders zure uitjes 1 teentje gesnipperde knoflook 250 g champignons 1 courgette in halve plakjes een paar worteltjes in plakjes 3 dl kippenbouillon (van een blokje) peper en zout - Fruit sjalotjes met de knoflook glazig in de olie, neem ze uit de pan. Bak dan de spekreepjes knapperig in de olie, bak de champignons en de courgette en wortel ook een paar minuten mee. Bestrooi de kipfilet met peper en zout, bak die even bruin in een andere pan en voeg ze dan toe aan het groente-spekmengsel. - *Als je kipdelen gebruikt, die eerst gaar laten worden. Hierover gieten we de warm gemaakte kippenbouillon. Dit laten we op een laag vuurtje nog even zachtjes sudderen.

Bronvermelding