Biefstukreepjes in romige champignonsaus

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak zilvervliesrijst
  • 5 eetlelepels boter
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 zakje champignonsaus
  • 250 ml melk
  • 400 gram biefstuk

Bereiden

1. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Verhit intussen 2 eetlepels boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons en courgette aan de ui toe en bak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee. Roer het zakje champignonsaus en de melk door het groentemengsel en breng de saus al roerende aan de kook. Houd de saus op zacht vuur tegen de kook aan. Roer de saus tussentijds enkele malen door. Voeg indien de saus te dik is een extra scheutje melk aan de saus toe. 2. Giet de rijst af en laat deze 5 minuten afgedekt staan. Bestrooi intussen de biefstukreepjes met peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en roerbak hierin de biefstukreepjes. 3. Breng de biefstukreepjes op smaak met zout en schep deze door de saus. 4. Verdeel de rijst en biefstukreepjes in champignonsaus over vier borden. 5. Tip: Garneer de biefstukreepjes in champignonsaus met verse peterselie.

Bronvermelding