Albondigas - Spaanse gehaktballetjes

Anders, Hapje, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gram mager lamsgehakt
  • 1 ei
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 4 eetlepels peterselie
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 snufje zout en peper
  • 2 ontkorste plakjes witbrood
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 ontvelde tomaten
  • 1 dl kippenbouillon

Bereiden

Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Vorm van het mengsel ± 40 balletjes. Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin. Bak de ui ± 5 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen. Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.

Bronvermelding