Tabouleh met geitenkaas

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 22-07-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 275 gr bulgur
  • 1 stuk gele paprika fijngesneden
  • 20 stuk kerstomaten in vieren
  • 1 kleine rode ui fijngesneden
  • 10 cm komkommer zonder zaden fijngesneden
  • 1 flink worteltje geraspt
  • 5 eetl. peterselie fijngehakt
  • 2 eetl. koriander fijngehakt
  • 2 eetl. verse munt fijngehakt
  • 1 kleine verse rode peper fijngesneden
  • 200 gr. zachte geitenkaas zonder korst verkruimeld
  • peper
  • zout
  • voor de dressing
  • 1/4 theel. gemalen komijn
  • 1 klein knoflookteentje fijngesneden
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. citroensap
  • 3 eetl. olijfolie
  • om te serveren
  • slablaadjes
  • 12 stuk radijsjes in plakjes

Bereiden

Doe de bulgur in een kom, giet er voldoende kokend water over om hem helemaal onder water te zetten en roer goed. Laat 15-20 minuten weken. Maak ondertussen de dressing. Meng al kloppend komijn, knoflook en citroensap in een kleine kom en voeg dan de olijfolie toe. Laat de bulgur uitlekken in een zeef, druk het teveel aan water eruit en doe de bulgur weer in de kom. Voeg de paprika, kerstomaten, ui, komkommer, worteltje, peterselie, koriander, munt en peper, als u die gebruikt, toe. Giet de dressing erover en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. Schik de slablaadjes op 4 borden of een grote schotel. Schep de bulgursalade op de slablaadjes en strooi der verkruimelde geitenkaas erover. Garneer met de radijsjes.

Materialen

kom, garde, zeef, aardappelschilmesje, lepel

Bronvermelding