Bananen-carameltaartjes

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 15-07-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1,5 tl gemberpoeder
  • 150 g suiker
  • 100 g boter
  • 2 bananen
  • 1 ei

Bereiden

Voorbereiding Laat het bladerdeeg ontdooien. Meng de gemberpoeder door de suiker. Doe de suiker met 2 eetlepels water in een pan met dikke bodem. Laat de suiker op een laag vuur oplossen, zonder te roeren. Zet het vuur hoger en laat de suiker karamelliseren tot goudbruin. Haal de pan van het vuur en meng de boter erdoor, zodat een romige karamel ontstaat. Verwarm de oven voor op 200ºC (heteluchtoven 180ºC). Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Leg 2 vellen bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rechthoekige lap, iets langer dan de bananen. Leg 2 bananenhelften op een lap en snijd het deeg er ruim omheen af (ca. 1 cm). Herhaal dit met de andere 2 vellen bladerdeeg. Bestrijk de bolle kant van de bananen met het losgeklopte ei en vouw het deeg er omheen. Laat de platte kant vrij van deeg. Bereiding Giet de nog warme karamel in een vuurvaste schaal of braadslede en leg de bananen erop, met het deeg naar boven. Bak de bananentaartjes in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar. Als finishing touch kan je de taartjes met Garam Masala bestooien.

Bronvermelding