Beenham met zuidvruchten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 16-05-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 beenham naturel (ca. 600 gram)
  • 6 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram tutti frutti
  • 2 eetlepels gehakte rozemarijn of thijn
  • 2 dl witte wijn
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 40 gram boter
  • broccoli
  • aardappelpuree

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotjes en snij ze in vieren. Snij de gepelde teentjes knoflook in plakjes. Leg de beenham in het midden van een ovenschaal. Verdeel de sjalotjes, knoflook, tutti frutti en kruiden eromheen en giet de wijn erbij. Bestrooi het vlees met paprikapoeder. Verdeel de boter in klontjes over de ham. Dek de schaal af met aluminiumfolie en braad de ham in het midden van de oven 60 min. Verwijder de laatste 15 min. de aluminiumfolie zodat de beenham licht krokant en goudbruin wordt. Serveer de ham in dunnen plakken gesneden met de sjalotjes en zuidvruchten eromheen. Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Bronvermelding