Farfalle met mediterrane kabeljauw uit de oven

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-05-2005 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gr Farfalle
  • 4 tomaten
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 100 gr zwarte olijven zonder pit
  • 400 gr kabeljauwfilets
  • 3 el verse Italiaanse kruiden of 3 tl gedroogd
  • 1 dl witte wijn
  • peper en zout
  • 150 gr geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de tomaten en snijd ze in parten. Hak de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snijd de olijven in ringen. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de verse en gedroogde tomaten, de olijven en de kruiden over de vis. Schenk de witte wijn er overheen. Strooi er peper en zout en de geraspte kaas over. Plaats de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in 25 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de Farfalle volgens de algemene bereidingswijze op het pak gaar. Serveer de Farfalle bij de vis.

Materialen

ovenschaal, snijplank, scherp mes, pan

Bronvermelding