'Preischotel uit de oven, ham, kaas', van Anneke

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 29-04-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • het wit van 1,5 kg prei en ......

Bereiden

het wit van 1,5 kg prei, in gelijke stukken 0,6 kg geschilde aardappelen 150 g ham, zeer fijn gesnipperd 150 g geraspte kaas 0,5 l melk 40 g maïzena eigeel nootmuskaat peper wat boter - Kook de preien en de aardappelen 10 minuten. Snijd de aardappelen in plakjes. Los de maïzena op in een scheutje melk, breng de rest van de melk aan de kook en maak er met het maïzenapapje een saus van. Laat de kaas van het vuur af hierin smelten en klop het los geklopte eigeel erdoor. Kruiden met peper en nootmuskaat(geen zout). - Beboter een ovenschaal en bedek de bodem met de plakjes aardappel, daarop een laagje prei, laagje ham, laagje aardappel enz..... Hierover de saus, hier en daar een klontje boter en eventueel nog wat peper en nootmuskaat. - De schotel gaat dan ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven (200°).

Bronvermelding