Aardappelkoekjes met knoflook en tijm

Hartige taarten, Bijgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-05-2005 | 30 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 middelgrote aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 3 el zonnebloemolie
  • VOOR 4 PERSONEN VERDUBBEL DE HOEVEELHEDEN

Bereiden

Schil de aardappelen en rasp ze op de groffe rasp. Even laten uitlekken. Meng de fijngeperste teentjes knoflook, de tijm, het zout en de peper met de geraspte aardappelen. Verhit de olie op een hoog vuur in een grote koekepan met anti-aanbaklaag. Schep er 6 bergjes geraspte aardappel in en druk ze een beetje uit over de bodem van de pan. Leg het deksel half op de pan. Laat de aardppelkoekjes op een matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar worden (ca. 15 minuten). Keer ze niet te snel om.

Materialen

koekepan met anti-aanbaklaag, kom, rasp (grove), snijplank, scherp mes

Bronvermelding